Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dilluns, 19 de setembre de 2011

Benvinguts i benvingudes al curs de 2n de Batxillerat de l’IES Eduardo Merello i a l’assignatura de Valencià: llengua i literatura.
Encetem un curs nou, un curs molt complex per la pressió que teniu a causa de la nota final i de la prova de selectivitat. 
Fotograma de la pel·lícula
Enguany aneu a perdre la innocència que teniu davant la comunicació textual. Els surrealistes, en la pel·lícula de Buñuel Un perroandaluz, el guió del qual fou escrit per Dalí, expressaren la intenció de modificar la mirada de l’espectador sobre les imatges, afaitant un ull. Doncs, d’això es tracta, que canvieu la vostra percepció de  la lectura de qualsevol text escrit. A final de curs distingireu qualsevol gènere literari, periodístic, d’opinió, etc., i  ja no sereu tan vulnerables a la manipulació perquè sabreu distingir molt bé la intenció comunicativa, la finalitat textual, les tècniques de subjectivitat, coneixereu l’emissor model o distingireu ràpidament les idees principals de les secundàries. Jo us acompanyaré en aquesta aventura i espere que treballeu molt, llegiu bona cosa i a maig, com cada any, tinguem una festa ben divertida on no quede el més mínim dubte que allò que hem aprés i l’esforç que ens ha suposat, ha pagat la pena.  
Us convide a endinsar-vos en aquest blog, a rebuscar informació interessant i a fer bon ús de tota la documentació que hi trobeu, així com a col·laborar i a deixar el vostres comentaris.
Ara he afegit, per organitzar millor les estrades, unes pàgines que veieu en l’encapçalament del blog. N’he posat una per gènere literari programat per a aquest curs, una on hi afegirem comentaris de text , una altra sobre teoria d’anàlisi textual i una altra d’anàlisi lingüística.
El primer que farem serà repassar la pronominalització dels febles i dels relatius. Així que podeu obrir la pàgina d’anàlisi lingüística i hi trobareu recursos en xarxa.24 comentaris:

SSilvia Tbrs ha dit...

jajaja altra vegada estic per açi Mercè. Sóc Silvia. a vore si es de veres que te lligen! petons!

Laura Paniagua Márquez ha dit...

Una més que s´acorda del blog, i espere que no a soles el primer dia ;)

Anònim ha dit...

Hooooola

Laura Giménez ha dit...

Una més que es suma al blog, espere que ens expliques com utiltzarlo perquè encara no sé molt bé com funciona... espere que no siga tan difícil!! :)

Irene Martín Isach ha dit...

Per fi tenim una professora que es amiga de les noves tecnologíes!Jajaja, crec que això en facil·litarà una mica les coses. Vinga, un petó :)

Bea M i Aida M :) ha dit...

Nosaltres ja estem al blog, vinga, ànim a tots per començar el cuuurs

María Álvaro ha dit...

Hola Mercè! Vinga,que aquest any el teus alumnes ens recordarem del teu blog.
Una coseta,canvia’m el nom a la llista i posa’m només María per favor! :)
Fins el dijous!!

Sandra Ariño ha dit...

Bona nit Mercè, una altra alumna que es suma al teu blog! Segur que es una magnífica idea. Un beset :)

Anònim ha dit...

Hola merce soc el suarez quin blog mes bonico jijiji

Alex Caballero i Julio Arroyo ha dit...

Bona vesprada Mercè, ara podem dir que ja formem part del bloc. Això sembla més divertit de consultar que un llibre. Per cert hem intentat utilitzar les anotacions de pronoms febles que has deixat en l'apartat d'anàlisi lingüística però no es pot obrir... Bé, ens veiem a classe ;)

Sergio Suarez ha dit...

Ara si que sóc yo! a veure si aquest blog pot ser millor que el llibre, ens veiem Mercè

Alberto Gil ha dit...

Bona vesprada, Mercé. Sembla molt complet i útil el blog, encara que com ben bé han esmentat els meus companys abans, hi ha alguns "links" a l'encapçalament de les entrades que apareixen buits. Tot i això, es pot (puc) navegar sense problemes per ací. Fins el pròxim dia!

Ihanara Mezzetta ha dit...

Bona vesprada Mercè estic fent els deures de pronoms febles i son molt complicats. Fins el dilluns.

Jose Adoves ha dit...

Bona nit Mercè! Estic en l'opinió de Ihannara, son molt difícils! Espere que vatja bé el blog al llarg de l'any :)Fins el Dilluns!

Manuel Gómez ha dit...

Que xulo no?! M'agrada la idea Mercè, a veure que passa. Un salut penyita

Anònim ha dit...

Mercè, bona vesprada. Em vaig passar per el blog per a vore si havies ficat un altra actualització. Doncs ja tornaré en altre moment. Ens veiem prompte. Per cert soc el Alejandro Caballero :)

Beatriz Badal ha dit...

Bona vesprada Mercè! Ja estic per açí, jo crec que és una bona idea això del blog, millor que no portar un llibre a classe que pesa molt jajaja Ens veiem el divendres! Un petó.

María Tarancón ha dit...

Bona vesprada Mercè. Açi tens una seguidora més, m’agrada molt aquesta idea del bloc i espere que ens ajude a tots a superar aquest any tan difícil que ens espera. Un salut.

Juan Cabrera ha dit...

hola Mercè un altre que es suma al blog i que te diu que el exercici de pronom febles no va

Alex Perez ha dit...

Hola Mercè, sóc Alex, un altre alumne que visita el teu blog, t'he enviat el meu resum al teu correu electrònic. M'agrada molt la teua iniciativa per fer de l'ensenyança una cosa mes innovadora, utilitzant les oportunitats que et donen les noves tecnologies. Ens veiem demà a classe!! petons!!

Beatriz Esteban ha dit...

Mercé!! ja t'he enviat el resum que vas manar al teu correu, espere que estiga bé. M'agarada molt la idea del blog :)!!

Anònim ha dit...

Mercè sóc ruth ja te he deixat el resum al teu correu electrònic però no sè si l'habràs rebut perquè no sè molt d'ordinadors i m'agrada el blog per poder ajudar-nos amb el comentari de text

Anònim ha dit...

Això del blog és una boníssima idea, per fi les dues classes estem conectades i podem ajudar-nos amb els treballs de altres companys.(Elena)

Anònim ha dit...

Mercè, per fi he arribat al teu blog! Espere que això siga una bona ferramenta de treball i que podam gaudir d'aquestos avantatges molt de temps, i que segur que ens serveixen per a aprendre d'una manera molt més didàctica. Respecte a Enric Valor, voldria dir, que em pareix fantàstic com un sol home, ha pogut abarcar tants camps literaris i narratius com ha fet ell. Un petó, Alejandra!