Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dilluns, 11 d’abril del 2011

COMENTARI DE TEXT


 Us deixe un comentari fet el curs 2008/09. Encara que el comentari és més complet podeu veure allò que us interesse per al vostre comentari actual.
"Observació d'un voyeur". de Notes d'un desficios de Joan Fuster

1 comentari:

Anònim ha dit...

Valoració personal de “Observacions d’ un voyeur”

Pel que fa a la valoració personal, m’ha agradat el tractament que fa del llenguatge, en l’ ús abundant de adjectius valoratius, que donen dinamisme al missatge i un estil propi. Em sembla molt cridanera la seua ironia, la creació de paraules (cosa que conforma el seu estil) i com inclou referències cultes sense pretensions, d’ una forma molt senzilla. En general, té una escriptura molt amena i lleugera de llegir, la qual cosa facilita l’ enteniment.
Quant al contingut, tracta el tema de les llibertats retallades d’ una manera molt graciosa i clarament irònica, tot i que viure aquesta situació en primera persona devia de ser molt trist. És una crítica, però com ho fa “d’ amagat”, sense abordar directament el tema de les llibertats tan retallades durant l’ època franquista, no sembla que resulte un text ofensiu per a ningú. Per una altra part, també fa referència a una qüestió de molta actualitat, l’ ús de cosmètics, exercici, operacions estètiques (actualment) per cuidar el cos i mostrar un bon aspecte. Sospite que si parlara d’ aquest tema ara no faria tanta alabança del culte al cos i de l’ ús dels productes hedonístics; comparant aquells anys en què gran quantitat de gent no estimava tindre bon aspecte i la realitat d’ ara, caracterizada per la importància del físic més que qualsevol cosa, crec que el seu discurs seria ben distint, i que reclamaria un poc més de cap en aquestes qüestions estètiques.