Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dijous, 5 de febrer del 2009

ASSAIG ACADÈMIC


Aquestos són els quatre textos que aneu a treballar en grup. Al bloc anirem publicant les vostres anàlisis




LA COHESIÓ LINGÜÍSTICA de Jesús Tusón (convocatòria de juny de 2005)


EL LUXE DEL LLENGUATGE de Jesús Tusón (convocatoria de juny de 1996)




4 comentaris:

Anònim ha dit...

El cognom de Gabriel no és Babliloni, Biblioni, etc. Has corregit a molts alumnes com es diu i no és així. Li diuen Gabriel Bibiloni. Ho dic perquè pugues corregir-ho als teus textos i no els ho poses com a errada als comentaris quan no ho és. Gràcies.

Anònim ha dit...

Jesús Tusón té un llibre titulat com és que ens entenem? si algú sap de què tracta podria dir m'ho?

Mercè Durà ha dit...

Moltes gràcies per la correcció. Porte repetint “Bibliloni” des de setembre de l’any 2000 perquè fou el text per a l’examen de selectivitat. Al document de la prova posa “Gabriel Bibliloni” i fotocòpia rere fotocòpia no me n’havia assabentat de la confusió. Precisament jo estava aquell any corregint i ningú va advertir l’errada. T’he de confessar que en diferents ocasions he visitat el seu bloc, encara que no he llegit res publicat per ell, i mai havia vist cap diferència, segurament és que ni llegia el nom ja que entrava a través d’un altre bloc.
T’agraïsc molt l’advertència, al meu alumnat ja els ho he dit i hem rigut molt perquè ja costà aprendre a dir-ho (mal) i ara s’havia d’aprendre de nou (bé), tot i que no és molt fàcil (per inusual).
Una abraçada

Mercè Durà ha dit...

El llibre de Jesús Tuson, ¿Com és que ens entenem?(si és que ens entenem), el vaig comprar al setembre del 99. Vaig començar a llegir-lo però com era l’inici de curs i sempre hi ha una miqueta més de feina el vaig deixar a la prestatgeria i solament he tornat a llegir algun dels seus capítols quan busque un text per posar com a examen. Mai l’he fet servir. Per dir-te alguna cosa: dintre de l’estil “tusonià” ( si és que es pot dir així) és un estudi dels diferents usos del llenguatge, explicat amb molts exemples, anècdotes i sempre, comptant amb la saviesa de l’extraordinari lingüista.
Una abraçada