Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dilluns, 15 de desembre del 2014

Valora la repercussió de l’assaig de Joan Fuster en el context de l’època.

"Fuster no sols ha esta l'escriptor d'idees més important d'aquestes últimes dècades, sinó de la literatura catalana contemporània fins i tot tenint en compte Xènius. La varietat i l'interés dels seus temes, la intel·ligència amb què els ha tractat, així com els seu estil brillant, clar i precís, ha fet de Fuster, sempre, fins i tot quan escrivia un article o una monografia, un assagista de cap a peus, en la tradició dels grans autors europeus d'Erasme i Montaigne, de Gide i de Huxley, passant pels il·lustrats". Josep Iborra


Aquest vídeo i aquestos articles us ajudaran a conéixer millor Fuster i a comprendre allò que representà el seu assaig, la seua prosa d'idees, de temàtica humanística, d'identitat nacionalista o de crítica literària. Com va despertar una generació, sumida en la doctrina franquista, amb "Nosaltres els valencians" i com, no resultava indiferent en cada escrit publicat en què no deixava insensible la seua reflexió, visió, anàlisi o vacil·lació i, tot carregat del joc lingüístic savi i intel·ligent, adobat amb un punt amarg, agre però irònic i a la vegada compromés, que solament els grans escriptors com Fuster són capaços de transmetre.

-
Ser Joan Fuster
-Fuster: tota una trajectòria
-És l'assagista més important de la literatura catalana del segle XX.
-Joan Fuster. Sociolingüista? (Conclusió final )
-Joan Fuster . Sociolingüista? (Complet)

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Que la llum us il·lumine tot l'any i ens permeta compartir la vostra alegria, ensenyances i aprenentatges!

SSilvia Tbrs ha dit...

Mercè no em deixa accedir als enllaços. Quan vaig cursar 2n de batxillerat amb Maribel vam llegir a Joan Fuster. M'entusiasma la forma en què nua la realitat de la nostra societat. Ens veiem a ultima hora.

Lucía Radu ha dit...

Mercè jo tinc el mateix problema que Silvia...i de la meua opinió de Fuster es que sembla un home molt inteligent i devot pel que fa, tinc ganes de començar amb els seus assaigos :)