Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dimecres, 29 de desembre del 2010

LECTURA DE NADAL

Ja sabeu que heu de llegir un llibre aquest Nadal, del qual farem un control de lectura. Enguany he triat Enric Valor per moltes raons, una és que no se’n podeu anar de l’institut sense conèixer l’obra d’aquest gran escriptor valencià que va narrar i descriure com ningú les històries, els paisatges, els personatges, les emocions, la societat, etc., del nostre País Valencià.
L’obra que haureu de llegir és Temps de batuda. És la història d’una família valenciana que patirà la pèrdua de les seues possessions primer per qüestions econòmiques i morals i després pel desgavell polític, social i econòmic que suposà l’ inici de la Guerra Civil espanyola. Aquesta lectura us ajudarà a conèixer l’obra de Valor però també us remetrà als vostres estudis d’història. Crec que, encara que us coste de llegir, tindreu un bon regust en acabar-la.
Si voleu fer una lectura més lleugera de Valor podeu triar Narracions perennes, recull de contes que també us aproximaran a l’excel•lent prosa valoriana. Aquest llibre tindrà menys valor qualificatiu que l’altre ja que és més lleugera la seua lectura, en tot cas però, el que heu de fer és llegir-ne un de les dos. 

Sinopsi: Metàfora i crònica dels tres primers mesos de la Guerra Civil d´Espanya, viscuts des de terres meridionals del País Valencià.

Sinopsi: Recull de narracions amb temàtiques molts diverses: el món cosmopolita ("L´experiment de Strolowickz", "Danys mínims sobre coberta"), l´àmbit rural de muntanya ("Contarelles de la boira") amb la recuperació del paisatge boscà, els costums ancestres, les contalles inefables. Com també la "Contalla d´un orat" i "El viatge de Nadal" que voregen el pas de la narració realista i controlada, a una altra dimensió: el miratge i l´al·lucinació, un vector de la inefabilitat de l´existència.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mercè no he vist textos ja correguits al teu blog, per a poder saber com es fan les parts i quina diferència hi ha amb la tipologia textual, he vist les parts de Marina però amb això encara no em queda res clar. Maite