Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dissabte, 14 de setembre del 2013


Benvinguts i benvingudes al nou curs acadèmic 2013-2014.


 Mamprenem el final d’una nova etapa, el batxillerat. L’assignatura de valencià per a 2n de batxillerat té, per a mi, un doble vessant, per una part estan els continguts lingüístics i literaris però per una altra està la composició textual a partir del comentari de text. Aquesta última part la considere tan important o més que la primera ja que vosaltres no solament desenvolupeu la capacitat de llegir i comprendre textos de diverses tipologies textuals sinó que demostra la vostra capacitat analítica i crítica del coneixement cultural, polític i històric que heu adquirit a l’institut, a casa o al carrer. De vegades em sorprén gratament que coneixeu la història del nostre poble però són més les ocasions en què desperteu d’un somni infantil allunyat d’unes arrels que us faran més madurs i amb una formació més adequada al vostre nivell acadèmic.

Espere tindre la capacitat de transmetre-us la necessitat de l' aprenentatge del compromís, de l'esforç, la visió de futur, la consciència de la formació cultural, prioritzar les coses importants i rebutjar les buides de contingut i, sobretot, ESTIMAR la nostra llengua. L'objectiu és tindre les eines necessàries perquè pugueu pensar, valorar i decidir en LLIBERTAT.

Ens toca viure moments molt difícils, mil vegades us ho he dit a classe, les retallades  ferixen cada dia l’ensenyament públic però no ens ha d’afectar per a res en les nostres ganes de treballar, de millorar, d’esforçar-nos per aprendre més i perquè els resultats siguem cada avaluació més òptims. ELS POLÍTICS PASSEN PERÒ VOSALTRES TENIU UNA LLARGA VIDA PER DAVANT.

Us encoratge a estar units per salvar-nos de les agressions que patim d’aquesta classe política que no sembla interessar-li que la classe treballadora tinga una bona educació que li permeta pensar, opinar i fer-li front a les seues manipulacions socials i malifetes econòmiques.

A estudiar, a treballar i a comprometre’ns perquè a final de curs fem una avaluació ben positiva i ens sentim ben orgullosos del resultat.



72 comentaris:

Unknown ha dit...

Sóc Eva Navarro:
Aquest curs anem a treballar y superar les metes que vénen. Per això, estudiarem i ho farem amb moltes ganes sense tidre tant en conte les retalladles. Aquest blog ens ajudarà a realizar la feina.

Unknown ha dit...

Sóc Carla Sánchez, Tens tota la raó Mercè, aquest curs serà difícil ja que som quaranta-quatre persones a classe, però amb l'esforç en grup i sobretot ganes tot es pot tirar endavant. Estic segura que els meus companys entaràn d'acord amb mi quan dic que posarem tot l'esforç necessari per graduar-nos, fer una prova d'accés impecable i poder arribar a la nostra meta: la universitat.

Unknown ha dit...

Sóc Laura Rivero :)
Enguany anirem a per totes i a traure bona nota per a poder estudiar el que vullguem però sobretot aprendre la nostra llengua per a saber dominar-la i sentir-nos orgullosos d'això. un bes!

RomeraCristina ha dit...

Sóc Cristina Romera:
En aquest curs tan dur i aclaparador,hem de treballar i per tant millorar el comportament en classe per a aconseguir els objectius establits.Encara que estiguem en una mala etapa no tenim perquè rendir-nos i traure el curs cap davant.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Bona vesprada Mercè, nosaltres sabem que es un curs molt complicat però per això, la nostra obligació és estudiar i treballar per a final de curs, obtindre els resultats i qualificacions que desitgem. Gràcies i una salutació.

Unknown ha dit...

Sóc Laura Carratala:
Aquest any va a ser un dels anys més importants tant en la nostra formació com en la nostra vida, i espere que tots posem tot el possible per aconseguir els objectius que ens hem anant marcant al llarg de tots aquests darrers anys, i sobretot acabar dominant i comprenent la nostra llengua i demostrar que ho podem tot.

Unknown ha dit...

Soc Sergio Sánchez :
Es un comentari molt positiu per a aquest curs,ja que ens enfrontem a una estona de problemes i estudis i tenim que superar totes les dificultats que trobem en aquest curs.
Moltes gràcies Mercè.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Sóc Jon:
Estem al final d'una etapa de la nostra vida i anem a posar totes les nostres ganes en superar-la per a posteriorment sentir-nos tots orgullosos del nostre treball realitzat al llarg de tants anys.

Unknown ha dit...

Hola a tots, sóc Zacaria:
Dono la benvinguda a tot l'alumnat de batxiller desitjant que compleixin totes les seves metes acadèmiques. Som un  fum de gent, però no ens hem d'estressar amb una ximpleria com aquesta. Espero com tots, que la dita de "com més siguem més riurem" es compleixi. És un plaer tenir una via de comunicació com aquesta. En este blog estarem tots per recolzar-nos.

Unknown ha dit...

Sóc Marta Sánchez.
Estic d'acord amb tu, aquest curs és l'últim i el més dur, per això ho tenim que agafar amb ganes i esforç i així aconseguir superar-ho sense tindre en compte els retalls.

Ochotumbado ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Hola, sóc Christian Torrubia. Tots sabem que aquest any serà molt dur i que amb les retallades i altres problemes tot és més complicat. Però amb moltes ganes i amb l'ajuda dels professors aconseguirem els nostres objectius.

Anònim ha dit...

Sóc María Martínez. Aquest curs serà dur, però posarem totes les ganes per treure el curs amb bona nota i arribar a tindre la nota suficient per arribar a la universitat que desitgem amb totes les nostres ganes i això ho podrem aconseguir amb esforç, interès i il · lusió.

Unknown ha dit...

Sóc Sara Benito:
Aquest curs és, sens dubte, el més complicat de tots. No només pel contingut sinó també pels nervis de la selectivitat que s'acosta, però amb esforç i amb ganes tot es pot aconseguir!

Unknown ha dit...

No et preocupes Mercé, encara que jo també estic enfadat per les coses que els polítics estan fent amb l'educació, durant aquest curs jo i tots ens anem a esforçar per tenir una bona nota. Però posa fàcils els comentaris de text, per favor.

La cabaña de mis recuerdos ha dit...

Sóc Vega:

Hui començem el final d'una etapa , iniciem l 'últim curs al institut, 2 de batxillerat. Està clar què és un any dur i què anem a tindre més pressió què anys enrrere. A més som un grup numerós i això crea més difficultats a l'hora de treballar , però amb esforç i treball aconseguirem el nostres objectius.Molts ànims a tots i a treballar!!

Unknown ha dit...

Sóc Joshua, també pense que aquest curs es molt difícil, però tenim que ser molt constants i atener a classe per a poder aprovar totes y traure bona nota.
N'hi ha que estudiar molt y fer un gran esforç per al nostre futur. Gràcies.

Unknown ha dit...

Hola Mercé, soc Maria Pilar :)
Volia donar-te les gràcies per tots els ànims i recursos que mos dónes per a poder superar aquest curs tan difícil que se mos presenta. Les retallades no van a ser cap impediment per a portar aquest curs avant. Només espere portar-ho bé i que tots els meus companyers ho porten també be, per a poder demostrar a tots que poden conseguir els nostres somnis.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Sóc Javi Martínez. Aquest curs és el més difícil de tots per això hi ha que treballar de la millor manera per a arribar a estudiar el que vulguem. Una salutaciò.

Unknown ha dit...

Bona vesprada Mercè, sóc Oscar.
Aquest any és nostra proba final avans de la universitat, la nostra meta. Posarem tot l'esforç necesari per tirar endavant.
Gràcies.

Unknown ha dit...

Sóc Pablo Gil:
Este curs cal donar-ho tot perquè determinarà el nostre futur, així que molta sort a tothom i a treballar molt ;)

Unknown ha dit...

Bona vesprada Mercè, en la meua opinió tens tota la raó en aquest comentari que has publicat i en allò que has dit a classe. Però encara que som moltes persones, aquest és un curs molt important on molts de nosaltres es juguem una nota mitjana amb la qual puguem entrar a la carrera que volem. Per això, només podem treballar molt a classe i fer tot lo possible per a que tots funcionem de la millor manera posible.
Gràcies per aquestes xerrades que ens serveixen de molt, un b7 Mercè ;)

Anònim ha dit...

Sóc Raquel Doblaré:
Amb aquest curs és finalitza la nostra etapa en l'institut, per això és un any complexe i ple d'esforç.On viurem moltes emocions ,i per açò tenim que treballar al màxim ,amb il.lusió i ganes, possant tot el possible per a fer un curs alegre i llevader.

raqueldoblaré ha dit...

Sóc Raquel Doblaré:
Amb aquest curs és finalitza la nostra etapa en l'institut, per això és un any complexe i ple d'esforç.On viurem moltes emocions ,i per açò tenim que treballar al màxim ,amb il.lusió i ganes, possant tot el possible per a fer un curs alegre i llevader.

Unknown ha dit...

Sóc Diana Paz:
Comencem un nou curs, amb el que després de molts anys tanquem altra etapa de la nostra vida, dons és l'últim avans de passar a la universitat. Estem conscienciats de que tenim que treballar molt, posar sacrifici i esforç, pero sobretot molta il·lució per aconseguir-ho, perquè SI VOLEM PODEM.

1BATXILLERAT HUMANÍSTIC ha dit...

Comença un nou curs decisiu per a tots nosaltres, per al nostre futur. El pitjor de tot es haver de verure-vos les cares tots els dies a les huit del matí. Ah ! Per si no vos acordeu "JA COMENÇA LA SELECTIVITAT" jajajajajajaja saluts.

Anònim ha dit...

Hola, sóc Dani Paniagua, i aquest any treballaré dur per treure bona nota i aprendre tot el possible en aquesta assignatura, també desitje molta sort als meus companys. He hagut de comentar des del meu telèfon, el meu ordinador no funciona y per això fica que soc anònim. Bona vesprada!

Penny Lane ha dit...

Bona vesprada , Mercè!
Llegint les teves paraules em done compte de que és veritat , a vegades no reflexionem suficient sobre el que passa al nostre voltant. La situació que patim és molt greu i per suposat que les classes serien millors si fórem la meitat a l'aula. Però no hem de deixar que ens afecte. Tenim que seguir estudiant , posant totes les ganes i demostrant que malgrat els impediments que ens posen amb les retallades a l'ensenyament públic , podem treure aquest últim curs perfectament. Perquè som capaços de tot el que ens proposem.
Dit això , assoles em queda dir que espere que aquest any siga meravellós , perquè serà el nostre últim curs junts , abans de prendre camins separats. Estic segura que després trobarem a faltar l'institut , els companys i sobretot l'atenció que poseu els professors en cadascun de nosaltres!
Violeta Martín.

Ania Rusiante ha dit...

Enguany hem de donar-ho tot de nosaltres si pretenem aconseguir estudiar el que ens agrada, terminar els estudis y per fi tindre el futur que tant anhelem. Per això i perquè aquest és el nostre últim any, hem d'esforçar-nos més que els anys anteriors, ja que no tenim una altra opció i està en joc el nostre futur.

Anna Ivanova

Unknown ha dit...

Bona vesprada Mercè, sòc David, enguany sabem que va a requerir més esforç i que és decisiu per al nostre futur i hem de dedicar-li molt més temps a estudiar que en el passat.

1r BATXILLERAT CIENTÍFIC I TÈCNIC ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Hola Mercè, sóc Laura Verdejo. En aquest curs hem d´esforzar-nos al màxim per a estudiar allò que ens agrada en un futur proper. En aquesta assignatura hem d´aprendre a fer els comentaris de text, per això hem d´estudiar tot el possible per a arribar a les nostres metes.

Unknown ha dit...

Sóc Stefany Mendoza
Com tots sabem aquest serà un curs dur però farem l'esforç per aprendre i corregir els nostres errors, pot ser alguns no parlem valencià amb freqüència, fins i tot en el meu cas que vinc d'altre pais, però tota la meua educació açi m'ha fet anar apreciant el valencià fins sentirlo també com la meua llengua, com bé has dit hui, el coneixement es una cosa que adquirim i no se'ns pot llevar a diferència de moltes coses materials. Les retallades ens afecten però estic segura que amb l'esforç que farem i que feu vosaltres els professors creixerem com persones i estimarem més la nostra llengua.

Veronica ☺ ha dit...

Tots sabem que aquest any serà molt més difícil que l’anterior, tant per la mateixa dificultat del curs, com per les classes massificades a causa de les retallades. Per això, pregue als meus companys i a mi mateixa, una bona convivència a l’aula, perquè som quaranta-quatre estudiants que si no ens respectem, no aprendrem tot el necessari per a fer la PAU o passar aquest curs. Estem en segon de batxillerat, i tenim que treballar més que mai.
Junts farem d’aquest, un curs més fàcil.

Una salutació.
Verònica Jimènez

Unknown ha dit...

Sóc Maria de la Torre:
Potser les condicions siguen millorables, però personalment no pense rendir-me desprès d'haver arribat fins a ací, entre tots ens ajudarem i amb constància i esforç superarem segon de batxillerat!

Unknown ha dit...

Sóc Bianca Stan
-Este curs, sens dubte, és el més difícil però l'últim. Hem de seguir avant amb els nostres objectius i posar moltes ganes i moltíssim esforç. No hem de tirar-nos arrere ja que tenim la nostra il·lusió de ser algú en el futur. Una salutació.

Unknown ha dit...

Sóc Maria de la Torre:
Potser les condicions siguen millorables, però personalment no pense rendir-me desprès d'haver arribat fins a ací, entre tots ens ajudarem i amb constància i esforç superarem segon de batxillerat!

Unknown ha dit...

Crec que no m'equivoque quan dic que tots tenim clar que este serà un curs difícil perquè, com tu has dit, és el final d'una etapa, una etapa que acaba amb la prova de Selectivitat i això afig més nervis a tot açò. A més si afegim el nombre de persones que som en classe és evident que no serà fàcil però ja que tots compartim la mateixa meta, estudiar allò que ens agrada, estic segura que si tots posem de la nostra part i ens esforcem aconseguirem acabar el curs amb bones qualificacions sense importar les dificultats.

Unknown ha dit...

Sóc Pablo Salado:
Crec que tots estem d'acord quan diem que aquest curs va a ser dur, costós i complexe en quant a treball i estudi, però també és cert que serà un dels millors anys fins ara en quant a experiència personal, en el que aconseguirem, gràcies al nostre esforç, vèncer tots els obstacles del camí i aconseguir tot allò que portem desitjant durant tant de temps.

Daniel Sunday ha dit...

Sóc Daniel Cazacu. Pense que tens tota la raó. Si volem alguna cosa hem de lluitar per ella i esforçar-nos encara que coste i hi hajen dificultats, perquè les coses que costen són les que més mereixen la pena. Encara que no ens donem conte, estem construïnt el nostre futur, i tenim el poder de decidir quin volem que siga. Com a company vostre, vos convide a lluitar pel que voleu i a treballar en equip, perquè encara que siguem molts si col•laborem tots junts ho aconseguirem. Anim i disfruteu, que és l'últim any abans de la universitat! I moltes gràcies, Mercè! :)

Unknown ha dit...

Hola Mercè, sóc Andrés Cosín i recolzant als meus companys aquest és l'últim curs en l'institut i hem de donar-ho tot en esta recta final. Tant ells com jo farem tot el possible per aprovar i amb la major nota possible. Un bes, ens veiem en classe ;)

Unknown ha dit...

Hola Mercè, sóc Arturo Sampol. Ben cert és tot el que has dit en la teua entrada. No estem passant actualment per una bona situació social, però estic segur que posant un esforç mínim de la nostra part no tindrem cap problema en aquest curs i cadascú de nosaltres arribarà a estudiar el que vol en un futur.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Ana ha dit...

Sóc Ana Montalbán,enguany és un any molt dur on hem d'anar al màxim en tots els aspectes. Espere que tots posem de la nostra part i que treballem com un grup unit, ajudant-nos i respectant-nos els uns als altres i així segur que aconseguim tots els nostres objectius.

Unknown ha dit...

Hola Mercè, Sóc Diana Sánchez. Com tots els meus companys hauran dit ja, ens trobem en el curs mes dur i decisiu pel qual anem a passar, i és per açò que hem de treballar i esforçar-nos des del primer dia per a poder aconseguir el que ens proposem. Una salutació i esforçar-vos al màxim:)

Guille Alite ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Guille Alite ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Guille Alite ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Bona nit Mercè! Sóc Violeta González:
Pot ser que aquest any es plantege amb moltes dificultats com tú ben dius; no obstant, comptem amb els nostres ànims i el nostre esforç per a superar este curs. Un curs molt important que ens portarà a allò que volem ser en un futur i, segurament, la resta de la nostra vida.
Gràcies pels teus ànims i la teua dedicació, entre tots segur que ho aconseguim!

Guille Alite ha dit...

Sóc Guillermo Alite:
Enguany és el curs decisiu i hem d'esforçar-nos com no hem fet en altres cursos, així que a per totes i amb molt d’entusiasme.

Unknown ha dit...

Hola Mercè, sóc Eva:)
Aquest curs a més de ser l'últim, és el més difícil, però per això, ens hem d'animar i esforçar al màxim per poder aconseguir els nostres objectius. ENGUANY A PER TOTES COMPANYS!

Unknown ha dit...

Sóc jose Ramón:
També pense que va a ser un curs difícil, però cal comprometre's a estar en silenci, ja que som quaranta-quatre en clase. Espere esforçar-me i treballar a classe, una salutació.

Josevi Molins ha dit...

Sóc Jose Vicente Molins:
Tens tota la raó, en lo que has dit, aquest és l'últim curs aleshores hi ha que fer un gran esforç, per a poder arrivar a les nostres metes. Així que ha treballar!

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
cargangas ha dit...

Hola Mercè, aquest any segur que va a ser molt dur i estresant, però hi ha que fer un gran esforç per a conseguir una bona nota al batxillerat i al selectiu.
Molts ànims companys, ens vorem a Mallorca.

Unknown ha dit...

Sóc Paula Lidón:
Jo també pense que aquest any es molt dur i que n'hi ha que esforçar-se tots els dies per aconseguir el resultat esperat. Així doncs, molt bona sort a tots!

Unknown ha dit...

Sóc Andrés Gallur:
Aquest curs és fonamental per a la nostra formació, i a la vegada és l'últim per a molts a aquest institut, tenim que començar tots amb moltes ganes i molt d'esforç per a que siga tot molt més fàcil per a tots, pel nombre d'alumnes que té cada classe. Molta sort!

Unknown ha dit...

Hola Mercè, sóc Àlvaro Garcia.
Jo pense el mateix que tots els meus companys, va a ser un curs molt difícil i intens, però estic segur que aquest curs és molt important per al nostre futur.
Ànims a tots companys!!

Unknown ha dit...

Hola Mercè, sóc Elena.
M'ha agradat molt la teua introducció a este últim i dur curs de batxillerat, ja que crec que tens tota la raó i hem d'esforçar-nos al màxim a pesar dels inconvenients polítics i econòmics que tenim per a poder aconseguir uns bons resultats satisfactoris.

Unknown ha dit...

Hola Mercè, sóc Ángel Sánchez:
Aquest curs es clau per a la nostra vida d'estudiant, aquest any serà dur i complicat, però que amb esforç i moltes ganes podrem aconseguir el nostres objectius, per això la classe ha de funcionar correctament i tenim que possar tots de la nostra part.

Unknown ha dit...

Hola Mercè sóc Dani Frias.
Aquest curs no serà fàcil i les retallades en l'educació no ajuden gens, però estic segur que amb l'esforç aconseguirem els nostres objectius

Anònim ha dit...

Sóc Pablo del Rincon:
Poca cosa cal dir, després de tot el que han dit el meus companys i companyes. Estic totalment d´acord en l´esforç que n´hi ha que fer per a que la classe funcione i puguem treballar de la millor manera possible, però de la mateixa manera pense que no tot acaba açi... És necessari una mica de moviment per part de tota la classe, manifestacions, protestes i ganes de canviar les coses i salvar tot allò amb el que els "nostres" polítics volen acabar. Desitje un bon curs i que arribe ràpid mallorca!!!!

Anònim ha dit...

Sóc Carlos Lacoba:
Molta sort per aquest curs, per que haurem de necesitar-ne prou. Un abraç.

Unknown ha dit...

Sóc Eva Gómez
Si que va serà difícil aquest curs, però si ho agafem amb ganes i fem les coses a poc a poc estic segura que tots ho podrem aconseguir.
A pel selectiu!

Unknown ha dit...

Sóc Jairo Bermúdez:
Este curs tenim que treballar molt per a sacar notes altes i aconseguir arribar als estudis que volem.

Unknown ha dit...

Sóc Jairo Bermúdez:
Este curs tenim que treballar molt per a sacar notes altes i aconseguir arribar als estudis que volem.

alextrombitas ha dit...

sóc alex: enguany és un dels més difícils perquè apuntales de que és el nostre últim any també tenim el selectiu i hem d'estudiar molt però si ens organitzem un poc aprovarem tot amb bona nota.

Unknown ha dit...

Sóc Mélani Martínez:
Es veritat que aquest curs hem de treballar molt però amb esforç i ganes ho aconseguirem sense cap problema.
Se vos agraïx a tots els professors vostra paciència i les vostres ganes d'ensenyar-nos.