Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dissabte, 26 de febrer del 2011

Lidia Bazataquí
Després de 25 anys d’emissions al País Valencià ha acorregut. Televisió de Catalunya va arriar al territori del País Valencià l’any 1986 gracies als repetidors que Acció Cultural del País Valencià(ACPV) va instal·lar per tot el territori



Aquestes emissions sempre han resultat incòmodes per a les autoritats valencianes, les quals han tractat de clausurar-les o d’entorpir-les.

Joan Lerma, considerà TV3 com a un perillós competidor per a Canal 9. Posteriorment, Eduardo Zaplana, va perseguir als canals públics catalans. Y per últim, Francisco Camps, ha ofegat a ACPV amb multes i ordres administratives de tancament.
En març de 2007 el govern valencià va iniciar un procés de tancament de repetidors, que després de diversos recursos per part d’ACPV va terminar amb el cessament d’emissions des dels repetidors de la Carrasqueta, Alginet i Llosa de Ranes.
ACPV va començar un procés de signatures en favor de la Iniciativa Popular Televisió Sense Fronteres, amb el suport de més de 650.000 persones i una bona part dels partits polítics i societat civil. Fins i tot, hi ha creat grups com Anonymous contra el tancament de TV3 al País Valencià
Però, tot i això, els valencians van patir el 18 de febrer de 2011 l’apagada democràtica més greu de l’historia recent, la fi de les emissions de TV3, 3/24, Super3-3XL.
El govern valencià per a interrompre les emissions catalanes a la televisió valenciana ha modificat la llei valenciana de l’audiovisual, imposant sancions de 60.000 euros cada 15 dies si continua emetent l’ACPV, a banda de les sancions que hen de pagar abans del 20 de març de més de 600.000 euros en multes sota rics d’embargament de comptes, subvencions i propietats immobiliàries.
Amb aquest fet , el País Valencià ha trencat amb tot allò que uneix el País Valencià amb Catalunya. Aquest fet també ha promogut una falta de lleialtat en no respectar els acords de reciprocitat entre els dos governs.
La Unió de Periodistes Valencians creo fermament que el dret reconegut a la Constitució Espanyola a la llibertat d’expressió i la lliure recepció d’informació no pot ser coartat, i considera que pressionar per apagar un mitjà a través d’un seguit de multes és un acte de censura, a més expressa una preocupació per la vulneració dels drets constitucionals dels ciutadans.
Els ciutadans del País Valencià podran veure moltes cadenes de televisió , però ninguna cadena pública catalana, això condemna la desaparició al nostre territori d’un dels pocs mitjans de comunicació que ajuda a la normalització de la nostra llengua.
El que te Camps si que son ganes de governar, perquè després de fer el tall de la TV3, la trama Gürtel i a un pas de seure a la banqueta dels acusats, s’ha presentat ell mateix com a candidat a la Generalitat. Confiem en la massa popular per a que faça alguna cosa envers aquest fet.
Però com dui Paco Muñoz: Que vos passa, que vos passa,/ que vos passa valencians/ el nostre País vol viure/ sense perdre la identitat.