Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dissabte, 26 de febrer del 2011

Sergio Manzano
La llibertat d’expressió e i informació fou i és un dels pilars de la democràcia. El passat 18 de Febrer es va fer públic l’apagada que posava fi a més de vint anys d’emissió dels canals catalans al poble valencià, dels quals destaquem TV3, per les desmesurades sancions del govern de la Comunitat Valenciana a l’entitat responsable, la ACPV.

Un govern que persegueix el distanciament del País Valencià amb Catalunya trencant tots els lligams que perviuen, per mitjà de l’autoritat política.
La pressió econòmica exercida no sols s’allunya de la legalitat: és un fet oposat a l’estat de dret en què visquem, i que trenca el tractat de reciprocitat. Les conseqüències afecten directament a part de la ciutadania que perd la possibilitat de conèixer més la cultura catalana, així com gaudir de molts programes televisius de qualitat de tota mena d’àmbits. D’altra banda, també es perd un del últims reductes de difusió de la llengua i s’evita l’arribada d’informació no controlada pel poder al poble.
Ens trobem, per tant, davant d’un perillós atac a la llibertat d’expressió i voluntat del poble valencià, que no es sinó una mostra més de la qualitat del polítics que manegen el poder, els quals es deuen al seu poble però no dubten en llevar-li allò que el beneficia.