Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dimarts, 15 d’octubre del 2013




Enric Valor 1911-2011



Comencem l’estudi d’ Enric Valor.
   Com heu fet fins ara, haureu de desenvolupar la pregunta per a selectivitat, vosaltres. El text no pot ser inferior a 250 paraules.
     Ací us deixe els enllaços que em semblen més interessant per conèixer l’home i l’obra. No us deixarà indiferents, n’estic segura, si mostreu una mínima sensibilitat al treball ben fet, a la composició literària, a l’estudi lingüístic i a l’amor per la llengua i el seu país.


De tota manera us deixe una sel·lecció perquè pugueu elaborar l'ítem 2:

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Elena:Un dels trets que m’ha paregut més interessants d’Enric Valor és el reconeixement mitjançant mols premis de la seua lluita pel valencià , arribant fins i tot a ser doctor honoris causa.

Aida ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=fIPTMgFfkm8&feature=related

aquest és el cantacançons Dani Miquel, jo el coneixia d'abans però no havia trobat aquesta cançò infantil en conmemoració a Enric Valor fins ara! i em pareix divertida i sobretot molt lúdica per a que els xiquets, com la teua neboda Mercè, puguen saber qui va ser un autor tant important com aquest! :) No obstant, farien falta moltes hores de cançò per a poder abarcar tota la quantitat d'informació hi ha sobre ell.. jeje besets

Anònim ha dit...

Voldria destacar d’Enric Valor, el seu gran interés per la normalització lingüística i la producció literària en la nostra llengua. Tot això, malgrat les circumstàncies polítiques que visqué; que feren que, fins i tot, fóra empresonat durant tres anys.
Mónica Palomar

Anònim ha dit...

Una de les coses que m'ha agradat més d'Enric Valor ha sigut que va recopilar en la seua persona el conreu de tres camps fonamentals (en els que eren millor Manuel Sanchis Guarner, Joan Fuster i Vicent Andrés Estellés)per a la recuperació de la llengua i cultura: la gramàtica normativa, la rondallística i la novel•la.
Beatriz Badal

Anònim ha dit...

Una de les coses que m’ha paregut interessant és l’edat a la que va escriure el cicle de Cassana, ja que va començar a escriure’l quan tenia 69 anys. Foren publicades, respectivament, els anys 1980, 1983 i 1991. Núria Prieto

Anònim ha dit...

Es molt lloable l'actitud optimista que Enric Valor tingué al llarg de la seva vida envers la nostra llengua, com es va esforçar per mantíndre-la viva amb la seva gramàtica i les seves rondalles; així com la paciència que mostrà a l'hora d'aguaitar el fi del règim per poder dur a terme la publicació de les seves darreres novel·les y de la novel´la original, que havia hagut de corregir a causa de la censura, de L'ambició d'Aleix.
Joana Ferández

Anònim ha dit...

El que més em sorpren es el patritisme que demostrà Valor, y el seu amor cap als valencians (per això que li diu Fuster i el li contestà). Daltra banda cal destacar la feina que va fer com a periodista durant els anys de la dictadura, va adoptar una posició difícil, però, que demostraba el seu caràcter i personalitat.
Marcos

Borja ha dit...

A mi el que més m'agrada d'Enric Valor és el seu suport incondicional a la llengua valenciana, a més el haver escrit llibres sobre el léxic i la gramàtica del valencià el fa un escriptor diferent als altres, i el seu interés d'aproparnos a les tradicionals rondalles valencianes.

Borja V.G.

Mercè Durà ha dit...

Beatriz, crec que no has expressat bé la idea que has posat entre parèntesi. Fuster destaca en l’assaig, Estellés en la poesia i Sanchis Guarner en la lingüística. Aquestos homenots al costat de Valor, gramàtic, rondallista i novel•lista configuren un grup importantíssim per a la nostra cultura i que ens ha deixat un llegat de valor incalculable.

María Álvaro ha dit...

Hola Mercè!Una pregunta,quant ha d'ocupar el resum de l'ítem dos?
Gràcies.

Mercè Durà ha dit...

Maria, al principi no m'agrada posar un límit. Més endavant ja intentarem fer-lo breu, però ara és important que en destaqueu les idees importants i en feu el resum.

Anònim ha dit...

Sóc Eva Navarro:
El que més m´ha agradat de´Enric Valor és tot l´interés que tenia per la normalització lingüítica per a la millora del léxic del valencià.