Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

divendres, 6 de febrer del 2015

Joan Frances Mira

Ja sé que el meu alumnat dirà que no té ninguna gràcia que jo diga que Joan Frances Mira m’entusiasma perquè sempre que arribem a un nou tema mostre apassionamet. Però aquest homenot valencià que encara és entre nosaltres és per a mi un exemple de persona en totes les seues facetes. Com a narrador em captivà quan jo era molt joveneta amb Els cucs de seda, però no us vull ni dir quan aquest estiu, per fi, vaig llegir El professor d’història. Feia anys que jo no quedava atrapada en una creació literària de gran qualitat. De les seues columnes i articles, què us diré? Jo comence la revista “El temps” pel final perquè és on s’hi troba l’article d’opinió de Mira. Sempre que puc assistic a una conferència, presentació, o el que siga que ell hi estiga...I què dir quan vaig llegir la traducció de La Divina Comèdia al català amb la variant dialectal valenciana que va rebre un Premi Nacional de traducció. I no cal ni dir que es precís admirar un home d’una saviesa tan humil, com correspon a un gran savi, perquè els mediocres són prepotents..., no ho penseu així?



En fi, que Mira em té “el cor robat” i vosaltres el podeu descobrir entrant a la seua pàgina web: http://www.joanfmira.info/general/portada.php però sobretot llegint els seus escrits, i també podeu seguir-lo al twuitter @joanfmira, les seues piulades són molt bones.

8 comentaris:

Laura Giménez ha dit...

Mercé no sé on puc trobar la informació per l'item de Joan Francesc Mira, però m'ha agradat l'entrada del bloc destinada a ell, així com la seua pàgina, la qual he visitada i llegida, i em sembla d'allò més interessant.
Bessets :)

Anònim ha dit...

Mercé tinc el mateix problema que Laura, no trobe la infotmació amb la que tinc que fer l'item de Mira, demà a classe podries dir-nos on trobarla! :) bona nit! petons
Núria Prieto

Alex Perez ha dit...

Mercé, per fi hem arribat al personatge del que ens has parlat tant a classe! ajaja No concretament de la seua figura sinó, del seu llibre famós ''El professor d'historia''! te que ser molt graciós de llegir i molt entretingut. A vore si fem algun comentari sobre aquest llibre per conèixer-lo un poc! petons.

Laura Giménez ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=HbTCP_SPlHc

Laura Giménez ha dit...

Aquest és un vídeo que he trobat a Youtube on parla de la seua novel·la "El professor d'història", em pareix molt interssant i reflexa la forma de ser de l'autor. Elque més m'ha agradat ha sigut la seua frase: "La meva generació ha aconseguit reconstruir la cultura moderna", crec que resumeix l'obra de J.F.M a la cultura catalana.

Anònim ha dit...

Mercé ja t'hi he enviat un correu però no m'hi deixa obrir el text de Mira per a comentar i no el trove a internet, envia'm si de cas un enllaç o trovar-lo

Joana

Anònim ha dit...

clar que hem escoltat al vent, molt típica en les trobades del col·legi!!

Beatriz Martínez

Aida M ha dit...

Ací teniu un grup que es dedica al rap, en valencià, s'anomenen Rapsodes. Algú va comentar a classe que li agradaria escoltar aquest tipus de música.. ara ja no hi ha ap excusa per sentir música en aquesta llengua. Espere que us agrade!

http://www.youtube.com/watch?v=oqBR0Xl_M6Y&feature=related

Muaa
Aida