Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

diumenge, 23 de setembre del 2012

Us presente, Manual de Comentari de Text . Valencià. PAU, de l’editorial Germania.


El projecte d’aquest llibre s’inicià el juliol de 2011. L’objectiu era combinar , a la classe de 2n de batxillerat, l’estudi del temari de literatura de les PAU amb l’aprenentatge d’analitzar textos.

Iniciàrem una tasca de selecció importantíssima perquè els textos permeteren aconseguir el nostre objectiu. Mentre l’alumnat fa el resum, analitza l’estructura, les veus del discurs o la modalització, adquirirà el coneixement del tema de literatura que ha d’assolir.

Per a cada ítem hem proposat per a l’alumne 3 textos. L’1 consta d’una anàlisi completa, és a dir, el comentari de la coherència, l’adequació i la cohesió textual, a més d’unes preguntes d’anàlisi lingüística, com el format de les PAU, solucionades. El text 2 és un model PAU solucionat, i el text 3 és un comentari perquè siga resolt per l’alumnat.

Les avantatges que us pot oferir aquest manual és la possibilitat de tenir a les vostres mans un model de comentari. No vol dir que és l’únic model, o que no es pot millorar, però sí que us ajudarà a preparar els aspectes de la praxi i l’explicació, justificació o relació de la semàntica i de la sintaxi textual.

I com diu a la contraportada “Aquest Manual de Textos comentats pretén que l’alumnat modifique la mirada sobre el text. Que adquirisca una postura activa com a receptor real. Que siga capaç d’interpretar la vertadera intenció comunicativa de l’emissor en qualsevol gènere de qualsevol àmbit d’ús. I que, el domini del llenguatge, els seus usos lingüístics i les estructures textuals, li proporcionen habilitats comprensives i expressives perquè el facen més lliure


      Podeu llegir un comentari al blog d'Enric Iborra "La serp Blanca"
4 comentaris:

Anònim ha dit...

Em podriès dir què és el que entra per al PAU a la Comunitat Valenciana?.

T'ho agrairia a muntó.

Felicitacion pel llibre, és de molta ajuda.

Mercè Durà ha dit...

En aquesta adreça de la universitat trobaràs els continguts de la prova PAU LOE, exàmens, etc.

http://www.uv.es/uvweb/departament_filologia_catalana/ca/proves-acces-universitat-1285858044033.html

Si tens algun dubte més, escriu-me al meu correu i, gustosament, intentaré ajudar-te.


Gràcies per la felicitació

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies. M'ha servit de gran ajuda.

Faustí ha dit...

Moltes gràcies per la recopilació!

On puc adquirir/comprar el llibre? Moltes gràcies!