Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons

dissabte, 26 de febrer del 2011

Marina Fresneda
El govern del nostre benvolgut president Camps no té res millor a fer que dedicar-se a vetar-nos la informació impedint que vegem les televisions autonòmiques catalanesAixò és, el govern ha amenaçat Acció Cultural del País Valencià amb multes quantioses per obligar-los a finalitzar les emissions dels canals públics catalans ( TV3, 3/24, Super 3-3XL i Canal 33).

D'eixos canals que fa més de vint-i-cinc anys que s'emeten, perdó que s'emetien, gracies als repetidors d'ACPV, avanç i tot de l'arribada de la Televisió Valenciana.
I dic jo, que no ens completa vore aquestes cadenes, que aconseguirem sintonitzar fa 25 anys gracies a la comanda popular, cadenes en la llengua germana, que a diferencia de les nostres autonòmiques mantenen un estàndard lingüístic? I no diguem que les llengües són diferents, que jo pensava que això ja ho teníem superat.
Cadenes que ens mantenien informats del que passava als Països Catalans, que comsí comsà ens afecta com tot el que passi a la resta d'Espanya, cadenes on es podia gaudir d'una bona pel·lícula a la nostra llengua.
Senyor president Camps, avanç d'obligar a tancar els repetidors perquè et sentis amenaçat pels catalans crec que deuríem millorar nosaltres, en comptes de tallar en sec eixa via. Que estem en un món globalitzat, ja es trobarà una altra via, que tenim Internet!
Aquest veto de la informació és per què perilla la nostra identitat? Fem-la forta! I si és per la televisió començem per millorar la nostra, que menys que emetre les pel·lícules en valencià.
I si pel contrari és una forma com altra qualsevol de fer guirigall per distreure l'atenció dels nostres problemes (sí, encara ens recordem dels teus vestits), ho considere una falta de respecte cap als valencians, soluciona-ho, no ho amagues, o millor no arribes a eixes situacions.